Zorgen doen we samen!

Vier keer per jaar organiseert Marilou, de familiebegeleider van Vilente, een bijeenkomst voor naasten van nieuwe bewoners. Ook de afgelopen keer was dit weer een waardevol samenzijn. Marilou: ‘Het is een mooie gelegenheid voor de naasten om met de zorgcollega’s op locatie in gesprek te gaan. Om met elkaar te kunnen overleggen, elkaar te begrijpen, te leren van elkaar en elkaar aan te vullen. Op deze manier kunnen professionals en naasten, ofwel de informele zorg, elkaar versterken in het organiseren van goede zorg en welzijn voor de bewoner.’

Ook de laatste keer hebben de aanwezige familieleden hun verhaal kunnen delen, vragen gesteld en kennisgemaakt met elkaar en Vilente. Ellen (adviseur wonen en zorg), Ine (evv’er), Cathy (coördinerend welzijnsmedewerker), Bernard (lid centrale cliëntenraad) en Petra (teammanager) waren ook aanwezig. Samen hebben wij alle vragen kunnen beantwoorden en naasten de weg kunnen wijzen binnen Vilente.  

 Vragen die zoal werden gesteld:
– Mijn man vertelde over een uitje, hij wil graag mee. Wie kan mij daar meer over vertellen?
– Bij mijn vader zit er nog een code op de deur van de woning, maar dit gaat geloof ik veranderen. Hoe zit dat met de regelgeving?
– Ik moet steeds opnieuw inloggen bij Carenzorgt op mijn mobiel. Kan dat niet anders?
– Mijn moeder is met spoed geplaatst, maar zit niet goed op haar plek. Kan zij ook met andere mensen van andere woningen in contact komen?

Marilou: Deze bijeenkomst biedt naasten de gelegenheid om tijd voor zichzelf te maken. Vaak hebben zij een drukke en emotionele tijd achter de rug. Zij horen hier meer over de verschillende zorgcollega’s van Vilente, activiteiten en faciliteiten komen aan bod en ook de verwachtingen die men heeft komen aan de orde.’